Nalan

  • Nalan




15 Kasım 1973'te, polis bir baba ve ev hanımı bir annenin 3. kızları olarak Eskişehir'de dünyaya geldi. İlk single çalışması olan 'Baharı Bekleyen Kumrular Gibi'yi, o dönemlerde babası kaydetti.  

1984 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitimi, Kanun öğrencisi olarak ortaokula başladı. Lise ve üniversite öğrenimine de aynı okulda şan bölümü öğrencisi olarak devam etti. Hocaları arasında Alaaddin Yavaşça ve Bekir Sıtkı Sezgin gibi isimler vardı. Klasik Türk Müziği eğitimini bu okulda tamamladı. İlk sahne deneyimini, henüz üniversitede öğrenciyken, okul arkadaşlarından kurulu bir grupla Beşiktaş Sokak Bar'da yaptığı programlarla kazandı. 1992'de Eurovizyon Şarkı Yarışmasına katıldı. Aynı dönemlerde kendi bestelerinin çalışmalarına ağırlık verdi. İlk albümünde yer alan "Son Kez Öp" adlı parçayı bu dönemde besteledi. 1993'te Ataköy Regatta, Twins Bar'da sahne almaya başladı. O dönemlerde Garo Mafyan, hazırladığı bir albüm için solist aramaktaydı. Çalıştığı barda Nalan'ı dinledikten sonra albümü onun okumasını istedi. Şarkılar hazır olduğu icin kısa sürede albümü tamamladılar. 

İlk albüm, 1994'te "OF AMAN" adıyla piyasaya çıktı. 800.000-lik satışla o dönemde çıkan albümler içinde en başarılı albüm oldu. Akıllarda albümünün adıyla bütünleşerek, 'Of Aman Nalan' olarak kaldı; öyle tanındı, öyle sevildi. 1995'te 2. albümü "CANSUYUM" müzikseverlerle buluştu. Tiraj olarak o dönemin en çok satanlarından olan albümden 'Hadi Yarim' adlı parça 7'den 70'e herkesin dilindeydi. Bu albümde, Garo Mafyan müzikleri üzerine dört tane şarkı sözünü kendisi yazdı. İkinci albümle beraber Garo Mafyan'a ait olan M&B adlı prodüksiyon şirketiyle olan bağlarını kopardı. Bundan sonraki müzik yaşantısında kendi kanatlarıyla uçmaya karar verdi. 1997 yılında çıkardığı "USUL USUL" adlı albüm, bir dönüm noktası oldu. Bu albümde beste ve sözleri kendisine ait olan 7 parça vardı. Nalan klasikleri arasına giren Usul Usul, Yaralandım, Farzet, Canımsın, zamanın hit parçaları oldu; albüm büyük başarılar kazandı ve 700.000'i aşan bir satışa ulaştı. 2000 yılında Kiss Müzik etiketiyle piyasaya çıkan "NALAN" adlı 4. albümü, başarı grafiğini daha da yükseltti. 'Sök Kalbini', dönemin en sevilen parçaları arasına girdi, dillere marş oldu. 2002 yılında, Universal Müzik'le iki yıllık sözleşme imzalayarak "NALAN" adını verdiği 5. albümüyle tekrar sevenleriyle buluştu. 'Acemi Balık', bütün müzik listelerinde aylarca 1 numara olarak kaldı. Yalnızca kendi albümleriyle değil, diğer sanatçılara verdiği bestelerle de büyük beğeni topladı. Son dönemlerde; Demet Akalın ve Muazzez Ersoy, albümlerinde Nalan bestelerine yer veren sanatçılar oldular. 6. albümü "CAYIR CAYIR"ı, 2003'ün Ekim ayında hayranlarının beğenisine sundu. Sonrasında 2005 yılında yaptığı "ADRESİ BİLİYORSUN" albümü ile çalışmalarına devam etti. Babasının en büyük hayali ve isteği olduğundan dolayı onun anısına 2007 yılında "TÜRK SİNEMASI KLASİKLERİ" adı ile bir Türk Sanat Müziği albümü çıkarttı. Bu albüm özellikle yorum ve icrası ile bu dalın duayenleri arasında çok beğeni topladı. Nalan müzik ve nota bilgisini, nota ile şarkı söylemeyi bir çok kişiye bu işin nasıl yapılacağını gösterdi. Sonrasında üreten ve beste yapan bir Sanatçı olma özelliğine geri dönerek 2009 yılında "DEMODE" albümü ile yeniden çalışmalarına devam etti.

Diskografi  

Of Aman (6 Mayıs 1994, Mega) 

Cansuyum (8 Temmuz 1995, Universal Müzik) 

Usul Usul (7 Kasım 1997, İstanbul Plak) 

Nalan (28 Aralık 1999, Kiss) 

Nalan (26 Nisan 2002, Universal Müzik) 

Cayır Cayır (14 Kasım 2003, Universal Müzik) 

Adresi Biliyorsun (5 Ağustos 2005, Erol Köse) 

Türk Sineması Klasikleri (5 Şubat 2007, Erol Köse) 

Demode (10 Şubat 2009, Seyhan Müzik) 

Aşk (Haziran 2012, Aşk Müzik)

İletişim & İrtibat No

0533 243 86 02

  • Nalan
  • 61843614597ea2f00f71



  • 15 Kasım 1973'te, polis bir baba ve ev hanımı bir annenin 3. kızları olarak Eskişehir'de dünyaya geldi. İlk single çalışması olan 'Baharı Bekleyen Kumrular Gibi'yi, o dönemlerde babası kaydetti.  

    1984 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitimi, Kanun öğrencisi olarak ortaokula başladı. Lise ve üniversite öğrenimine de aynı okulda şan bölümü öğrencisi olarak devam etti. Hocaları arasında Alaaddin Yavaşça ve Bekir Sıtkı Sezgin gibi isimler vardı. Klasik Türk Müziği eğitimini bu okulda tamamladı. İlk sahne deneyimini, henüz üniversitede öğrenciyken, okul arkadaşlarından kurulu bir grupla Beşiktaş Sokak Bar'da yaptığı programlarla kazandı. 1992'de Eurovizyon Şarkı Yarışmasına katıldı. Aynı dönemlerde kendi bestelerinin çalışmalarına ağırlık verdi. İlk albümünde yer alan "Son Kez Öp" adlı parçayı bu dönemde besteledi. 1993'te Ataköy Regatta, Twins Bar'da sahne almaya başladı. O dönemlerde Garo Mafyan, hazırladığı bir albüm için solist aramaktaydı. Çalıştığı barda Nalan'ı dinledikten sonra albümü onun okumasını istedi. Şarkılar hazır olduğu icin kısa sürede albümü tamamladılar. 

    İlk albüm, 1994'te "OF AMAN" adıyla piyasaya çıktı. 800.000-lik satışla o dönemde çıkan albümler içinde en başarılı albüm oldu. Akıllarda albümünün adıyla bütünleşerek, 'Of Aman Nalan' olarak kaldı; öyle tanındı, öyle sevildi. 1995'te 2. albümü "CANSUYUM" müzikseverlerle buluştu. Tiraj olarak o dönemin en çok satanlarından olan albümden 'Hadi Yarim' adlı parça 7'den 70'e herkesin dilindeydi. Bu albümde, Garo Mafyan müzikleri üzerine dört tane şarkı sözünü kendisi yazdı. İkinci albümle beraber Garo Mafyan'a ait olan M&B adlı prodüksiyon şirketiyle olan bağlarını kopardı. Bundan sonraki müzik yaşantısında kendi kanatlarıyla uçmaya karar verdi. 1997 yılında çıkardığı "USUL USUL" adlı albüm, bir dönüm noktası oldu. Bu albümde beste ve sözleri kendisine ait olan 7 parça vardı. Nalan klasikleri arasına giren Usul Usul, Yaralandım, Farzet, Canımsın, zamanın hit parçaları oldu; albüm büyük başarılar kazandı ve 700.000'i aşan bir satışa ulaştı. 2000 yılında Kiss Müzik etiketiyle piyasaya çıkan "NALAN" adlı 4. albümü, başarı grafiğini daha da yükseltti. 'Sök Kalbini', dönemin en sevilen parçaları arasına girdi, dillere marş oldu. 2002 yılında, Universal Müzik'le iki yıllık sözleşme imzalayarak "NALAN" adını verdiği 5. albümüyle tekrar sevenleriyle buluştu. 'Acemi Balık', bütün müzik listelerinde aylarca 1 numara olarak kaldı. Yalnızca kendi albümleriyle değil, diğer sanatçılara verdiği bestelerle de büyük beğeni topladı. Son dönemlerde; Demet Akalın ve Muazzez Ersoy, albümlerinde Nalan bestelerine yer veren sanatçılar oldular. 6. albümü "CAYIR CAYIR"ı, 2003'ün Ekim ayında hayranlarının beğenisine sundu. Sonrasında 2005 yılında yaptığı "ADRESİ BİLİYORSUN" albümü ile çalışmalarına devam etti. Babasının en büyük hayali ve isteği olduğundan dolayı onun anısına 2007 yılında "TÜRK SİNEMASI KLASİKLERİ" adı ile bir Türk Sanat Müziği albümü çıkarttı. Bu albüm özellikle yorum ve icrası ile bu dalın duayenleri arasında çok beğeni topladı. Nalan müzik ve nota bilgisini, nota ile şarkı söylemeyi bir çok kişiye bu işin nasıl yapılacağını gösterdi. Sonrasında üreten ve beste yapan bir Sanatçı olma özelliğine geri dönerek 2009 yılında "DEMODE" albümü ile yeniden çalışmalarına devam etti.

    Diskografi  

    Of Aman (6 Mayıs 1994, Mega) 

    Cansuyum (8 Temmuz 1995, Universal Müzik) 

    Usul Usul (7 Kasım 1997, İstanbul Plak) 

    Nalan (28 Aralık 1999, Kiss) 

    Nalan (26 Nisan 2002, Universal Müzik) 

    Cayır Cayır (14 Kasım 2003, Universal Müzik) 

    Adresi Biliyorsun (5 Ağustos 2005, Erol Köse) 

    Türk Sineması Klasikleri (5 Şubat 2007, Erol Köse) 

    Demode (10 Şubat 2009, Seyhan Müzik) 

    Aşk (Haziran 2012, Aşk Müzik)