Şevval Sam

  • Şevval Sam



İlk ve ortaokulu Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda okuyan Şevval, lise'yi Istanbul Zincirlikuyu Insaat Teknik ve Yapi Meslek Lisesi -Restorasyon Bolumunde okudu. Üniversite'yi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde okudu. 1993-1999 yılları arasında Beşiktaş'ın Sarı Fırtına lakaplı efsane eski futbolcusu Metin Tekin ile evli kaldı ve bu evliliğinden Tarık Emir adlı oğlu oldu. Aynı zamanda ünlü şarkıcı Leman Sam'ın kızı olan sanatçı; sade yaşamıyla dikkat çekerken, işi dışında kamera karşısında yer almaktan hoşlanmamaktadır.

Albümleri :

Sek (2006)

Istanbul's Secret (2007)

Karadeniz (2008)

Has Arabesk (2010)

Filmografi :  

Martılar ve İstanbul (2002) (Dr. Pınar)

Yaşamın Kıyısında (2006) 

Siyah Beyaz (2010) 

Dizi :  

Süper Baba (Deniz - Derya) (1993-1998, atv)

Feride (Feride) (1996, Star TV)

Aşkın Dağlarda Gezer (Kajal) 1999 - 2000 (TGRT)

Yıldızların Altında (Türkan) 2002 (Show TV)

Karaoğlan' (Ece Sultan) (2002, Kanal D)

Gülbeyaz (Gülbeyaz) (2002-2003, Kanal D)

Müjgan Bey (Müjgan - Müjdat) (2004, Show TV)

Çocuğun Var Derdin Var (Zeynep) (2004-2005, TGRT)

Yine de Aşığım (Ayşe) (2005-2006, atv)

Yaşanmış Şehir Hikayeleri (Ece Yıldız) (2006, Kanal D)

Derman' (Dr.Derman Özersoy) (2008, Kanal D)

Tv Programları :

Müzik Ekspresi (Müzik Programı) 1994 - 1996 (TRT 1 - TRT 2 - TRT 3)

Damak Tadı (Yemek Programı) 2001 - 2003 (TRT 1)

Sanata Dair 2005 - 2006 (tv8)

Sanatla 30 Dakika (Sanata Dair programının bir sonraki sezon aldığı isim) 2006 - 2008 (tv8)

Şevval Sam'la Pazar'e'rtesi(Talk Show Programı) 2011-? (TRT Müzik)

İletişim & İrtibat No

0533 243 86 02

  • Şevval Sam
  • 86aca76f87163c559d56


  • İlk ve ortaokulu Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda okuyan Şevval, lise'yi Istanbul Zincirlikuyu Insaat Teknik ve Yapi Meslek Lisesi -Restorasyon Bolumunde okudu. Üniversite'yi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde okudu. 1993-1999 yılları arasında Beşiktaş'ın Sarı Fırtına lakaplı efsane eski futbolcusu Metin Tekin ile evli kaldı ve bu evliliğinden Tarık Emir adlı oğlu oldu. Aynı zamanda ünlü şarkıcı Leman Sam'ın kızı olan sanatçı; sade yaşamıyla dikkat çekerken, işi dışında kamera karşısında yer almaktan hoşlanmamaktadır.

    Albümleri :

    Sek (2006)

    Istanbul's Secret (2007)

    Karadeniz (2008)

    Has Arabesk (2010)

    Filmografi :  

    Martılar ve İstanbul (2002) (Dr. Pınar)

    Yaşamın Kıyısında (2006) 

    Siyah Beyaz (2010) 

    Dizi :  

    Süper Baba (Deniz - Derya) (1993-1998, atv)

    Feride (Feride) (1996, Star TV)

    Aşkın Dağlarda Gezer (Kajal) 1999 - 2000 (TGRT)

    Yıldızların Altında (Türkan) 2002 (Show TV)

    Karaoğlan' (Ece Sultan) (2002, Kanal D)

    Gülbeyaz (Gülbeyaz) (2002-2003, Kanal D)

    Müjgan Bey (Müjgan - Müjdat) (2004, Show TV)

    Çocuğun Var Derdin Var (Zeynep) (2004-2005, TGRT)

    Yine de Aşığım (Ayşe) (2005-2006, atv)

    Yaşanmış Şehir Hikayeleri (Ece Yıldız) (2006, Kanal D)

    Derman' (Dr.Derman Özersoy) (2008, Kanal D)

    Tv Programları :

    Müzik Ekspresi (Müzik Programı) 1994 - 1996 (TRT 1 - TRT 2 - TRT 3)

    Damak Tadı (Yemek Programı) 2001 - 2003 (TRT 1)

    Sanata Dair 2005 - 2006 (tv8)

    Sanatla 30 Dakika (Sanata Dair programının bir sonraki sezon aldığı isim) 2006 - 2008 (tv8)

    Şevval Sam'la Pazar'e'rtesi(Talk Show Programı) 2011-? (TRT Müzik)