Bengü

  • Bengü

İletişim Numarası: 

Müzikle tanışması ilkokul yıllarında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile oldu. Yine İzmir'de sahnelenen "Oliver Twist" isimli müzikalde başrol oynadı. İzmir Devlet Konservatuvarı Genel Müdürü Müfit Bayraşa'dan şan dersleri aldı. 1998 yılında Müfit Bayşara'nın bir bestesiyle MÜYAP ve Show TV'nin organize ettiği Pop Show '98 adlı şarkı yarışmasında 2. oldu. Akademi İstanbul'da müzik eğitimi aldı. Üç yıl süre ile Kenan Doğulu'ya vokallik yaptı.

 Yaklaşık üç buçuk yıllık bir albüm çalışmasının ardından birinci albümü olan "Hoş Geldin"i 6 Temmuz 2000'de piyasaya sürdü. Yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere 300'e yakın konser verdi. 25 Aralık 2004 tarihinde ATV'de "Elifnağme" adlı programı sundu. Bengü asıl çıkışını,30 Mayıs 2005 tarihinde ikinci albümü olan "Bağlasan Durmam" ile yapmıştır. 12 Haziran 2007 tarihinde çıkardığı "Taktik" albümü ve albümden çıkan ilk çalışma "Korkma Kalbim" ile dinleyici kitlesini büyütmüştür. 2008 yazında 4.stüdyo albümü "Gezegen"i dinleyicilerinin beğenisine sunmuş ve bu albümden "Gezegen" isimli parçaya video klip çekmiştir.

 2009 yılının yine yazlarında ise 5. albümü "İki Melek"i, Avrupa Müzik etiketiyle piyasaya sürmüştür.[1] Bu albümden çıkan ilk iki video, "İki Melek" ve "Kocaman Öpüyorum" Billboard Türkiye listelerinde 1 numaraya yükselmiş ve 2009 yılı içerisinde sanatçı bu albümüyle 13. İstanbul FM Müzik Ödülleri'nde "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ödülünü almayı başarmıştır.2007 de Show TV de Organize edilen Bak Kim Dans Ediyor adlı yarışmada 1. oldu. Bengü, "Sırada Sen Varsın" adlı Maxi Single çalışması'nın ardından , Haziran 2011'de çıkarmış olduğu son albümü "Dört Dörtlük"'ün çıkış parçası olan Aşkım şarkısı ile oldukça büyük beğeni toplamıştır[kaynak belirtilmeli] ve bu şarkının prodüktörlüğünü Volga Tamöz üstlenmiştir.Şarkı çıktığı gün 155.000 tık ile rekor kırmıştır.Albüm'ün ikinci klibi ise Söz ve Müziği'ni Ersay Üner'in yaptığı Son Nokta şarkısına Bursa'da verdiği konserin görüntülerinden oluşan bir klip hazırlamıştır.

 Diskografi :

 2000 Hoş Geldin 

2005 Bağlasan Durmam 

2007 Taktik 

2008 Gezegen 

2009 İki Melek 

2010 Sırada Sen Varsın

2011 Dört Dörtlük

 Single'lar :

 "Kocaman Öpüyorum" (2009)

"Sırada Sen Varsın" (2010)

"Aşkım" (2011)

 Kazandığı ödüller :

 2008 MÜYAP Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri Dijital Ödül (Korkma Kalbim)

2009 İstanbul Fm Altın Ödülleri (İFA) En İyi Pop Kadın Sanatçı

2009 Artistik Kuaförler Birliği En İyi Kadın Sanatçı

2009 Kadir Has Üniversitesi Ödülleri En Has Albüm (İki Melek)

2009 Türk Kalp Vakfı Onur Ödülü

2009 Siyaset Dergisi Müzik Ödülleri Yılın Şarkısı (İki Melek)

2009 4. EN Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı

2010 Tüketici Kalite Ödülleri Onur Ödülü

2010 İstanbul Fm Altın Ödülleri (İFA) En İyi Single (Sırada Sen Varsın)

 

İletişim & İrtibat No

0533 243 86 02

  • Bengü
  • a47706d5f2f8cf256782
  • İletişim Numarası: 

    Müzikle tanışması ilkokul yıllarında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile oldu. Yine İzmir'de sahnelenen "Oliver Twist" isimli müzikalde başrol oynadı. İzmir Devlet Konservatuvarı Genel Müdürü Müfit Bayraşa'dan şan dersleri aldı. 1998 yılında Müfit Bayşara'nın bir bestesiyle MÜYAP ve Show TV'nin organize ettiği Pop Show '98 adlı şarkı yarışmasında 2. oldu. Akademi İstanbul'da müzik eğitimi aldı. Üç yıl süre ile Kenan Doğulu'ya vokallik yaptı.

     Yaklaşık üç buçuk yıllık bir albüm çalışmasının ardından birinci albümü olan "Hoş Geldin"i 6 Temmuz 2000'de piyasaya sürdü. Yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere 300'e yakın konser verdi. 25 Aralık 2004 tarihinde ATV'de "Elifnağme" adlı programı sundu. Bengü asıl çıkışını,30 Mayıs 2005 tarihinde ikinci albümü olan "Bağlasan Durmam" ile yapmıştır. 12 Haziran 2007 tarihinde çıkardığı "Taktik" albümü ve albümden çıkan ilk çalışma "Korkma Kalbim" ile dinleyici kitlesini büyütmüştür. 2008 yazında 4.stüdyo albümü "Gezegen"i dinleyicilerinin beğenisine sunmuş ve bu albümden "Gezegen" isimli parçaya video klip çekmiştir.

     2009 yılının yine yazlarında ise 5. albümü "İki Melek"i, Avrupa Müzik etiketiyle piyasaya sürmüştür.[1] Bu albümden çıkan ilk iki video, "İki Melek" ve "Kocaman Öpüyorum" Billboard Türkiye listelerinde 1 numaraya yükselmiş ve 2009 yılı içerisinde sanatçı bu albümüyle 13. İstanbul FM Müzik Ödülleri'nde "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ödülünü almayı başarmıştır.2007 de Show TV de Organize edilen Bak Kim Dans Ediyor adlı yarışmada 1. oldu. Bengü, "Sırada Sen Varsın" adlı Maxi Single çalışması'nın ardından , Haziran 2011'de çıkarmış olduğu son albümü "Dört Dörtlük"'ün çıkış parçası olan Aşkım şarkısı ile oldukça büyük beğeni toplamıştır[kaynak belirtilmeli] ve bu şarkının prodüktörlüğünü Volga Tamöz üstlenmiştir.Şarkı çıktığı gün 155.000 tık ile rekor kırmıştır.Albüm'ün ikinci klibi ise Söz ve Müziği'ni Ersay Üner'in yaptığı Son Nokta şarkısına Bursa'da verdiği konserin görüntülerinden oluşan bir klip hazırlamıştır.

     Diskografi :

     2000 Hoş Geldin 

    2005 Bağlasan Durmam 

    2007 Taktik 

    2008 Gezegen 

    2009 İki Melek 

    2010 Sırada Sen Varsın

    2011 Dört Dörtlük

     Single'lar :

     "Kocaman Öpüyorum" (2009)

    "Sırada Sen Varsın" (2010)

    "Aşkım" (2011)

     Kazandığı ödüller :

     2008 MÜYAP Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri Dijital Ödül (Korkma Kalbim)

    2009 İstanbul Fm Altın Ödülleri (İFA) En İyi Pop Kadın Sanatçı

    2009 Artistik Kuaförler Birliği En İyi Kadın Sanatçı

    2009 Kadir Has Üniversitesi Ödülleri En Has Albüm (İki Melek)

    2009 Türk Kalp Vakfı Onur Ödülü

    2009 Siyaset Dergisi Müzik Ödülleri Yılın Şarkısı (İki Melek)

    2009 4. EN Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı

    2010 Tüketici Kalite Ödülleri Onur Ödülü

    2010 İstanbul Fm Altın Ödülleri (İFA) En İyi Single (Sırada Sen Varsın)